08. september 2024
Facebook
streda, 17 január 2018 15:00

Rodiny džihádistov zadržiavaných v Sýrii chcú ísť domov, podali žalobu na Francúzsko

Written by 
Rate this item
(0 votes)

PARÍŽ 17. januára (WebNoviny.sk) - Rodiny francúzskych podporovateľov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) zadržiavané v Sýrii podali žalobu na Francúzsko. Chcú tak dosiahnuť, aby ich francúzska vláda priviedla domov zo zajatia, pretože podľa ich slov nemajú nádej na spravodlivé zaobchádzanie, keďže ich väznitelia nemajú žiadne právne alebo medzinárodné uznanie. Žalobu podalo šesť rodín zahŕňajúcich manželky a deti džihádistov, ktoré sú zajaté v sýrskom Kurdistane. Odporúčame:
Pracovníci väzení vo Francúzsko tvrdo protestovali, Macron nariadil rozsiahle kontroly systému Podľa šéfky francúzskej armády neexistuje dôvod na to, aby pre súdne procesy džihádistov priviedli do Francúzska. Kurdské milície podľa nej dané prípady zvládajú a francúzska vláda sa snaží deťom pomôcť v návrate do krajiny, ako sa len dá. Rodiny francúzskych bojovníkov IS podali žalobu len týždeň po tom, čo sa neslávne známi členovia organizácie Emilie König a Thomas Barnouin, ktorých minulý mesiac zatkli kurdské milície z Oddielov ľudovej sebaobrany (YPG), objavili vo videu, pričom takmer identicky tvrdili, že sa k nim v zajatí nesprávajú zle.  

Viac k témam: Francúzsko, Islamský štát, Sýria
Zdroj: Webnoviny.sk - Rodiny džihádistov zadržiavaných v Sýrii chcú ísť domov, podali žalobu na Francúzsko © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 332 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner